caldura din natura.jpgIn urma succesului Caravanei Climei din anul 2008, initiata de World Wide Fund for Nature in parteneriat cu Junkers si Toyota, Junkers anunta lansarea in 2009 a unei noi caravane denumite „Caldura din natura”.

Noul proiect urmareste sa informeze si sa constientizeze publicul local din 13 mari orase din Romania cu privire la optiunile existente pentru incalzirea eficienta, economica si ecologica, in vederea promovarii unui comportament prietenos cu mediul inconjurator. Junkers va prezenta locuitorilor din cele 13 locatii echipamente cu un consum de energie redus sau care folosesc energii alternative pentru incalzirea locuintelor si prepararea apei calde menajere.

Avand peste 100 de ani de traditie si experienta in domeniul producerii si comercializarii echipamentelor pentru incalzirea locuintelor si prepararea apei calde menajere, Junkers vrea sa raspunda nevoilor actuale de reducere a costurilor, dar si a emisiilor de substante poluante si de protejare a resurselor energetice ale planetei, prin oferirea unor solutii inteligente, economice si sigure, care imbunatatesc confortul si reduc substantial consumul de gaz metan.

Astfel, cu prilejul Caravanei „Caldura din natura”, Junkers va expune echipamentele sale eficiente din punct de vedere al consumului si cele bazate pe surse de energii regenerative, precum panourile si instalatiile solare, pompele de caldura, sistemele integrate alcatuite din centrala termica cu condensare si instalatie solara sau cazane pe combustibil solid.

Orasele in care va fi prezenta Caravana Junkers ’’Caldura din natura’’ sunt Ramnicu Valcea (16.06 -17.06.2009), Sibiu (18.06.2009), Targu Mures (19.06.2009), Cluj-Napoca (20.06.2009), Constanta (23.06.2009), Bucuresti (27.06.2009), Suceava (30.06.2009), Iasi (1.07.2009), Piatra Neamt (2.07.2009), Bacau (3.07.2009), Oradea (8.07.2009), Arad (9.07.2009) si Timisoara (10.07 – 11.07.2009). Reprezentantii Junkers vor fi prezenti in zonele centrale ale celor 13 orase, urmarind locurile cu o mare afluenta de trecatori in vederea comunicarii scopurilor caravanei.

Tehnologiile prezentate in cadrul Caravanei JUNKERS „Cadura in natura”

Panouri solare

– sunt nepoluante, contribuind decisiv la protejarea mediului inconjurator;

– se reduc in medie, pe an, cu pana la 60 % costurile pentru producerea apei calde menajere, iar pentru incalzirea locuintei costurile se diminueaza cu pana la 30%;

– ofera o functionare economica, ecologica si de lunga durata;

– diminueaza dependenta fata de cresterea continua a preturilor la combustibil;

– costuri minime de intretinere pe toata perioada de viata (20-25 de ani);

– contribuie la sporirea valorii casei.

In cadrul caravanei, va fi expusa varianta de panou solar modelul VK 180 , alcatuit din 10 tuburi colectoare vidate, in spatele carora se gaseste o oglinda puternic reflectorizanta care permite atingerea unui randament maxim, chiar si in zilele mai putin insorite.

Sistemul integrat: instalatie solara si centrala cu condensare

– recupereaza si utilizeaza cea mai mare parte a caldurii continute in gazele de ardere – care la centralele traditionale se pierde;

– aparatul reuseste sa atinga un randament de pana la 109 % (raportat la puterea calorifica inferioara a combustibilului);

– panoul solar isi aduce aportul la incalzire, economia de energie termica care se realizeaza pentru incalzirea casei fiind, in medie, de pana la 30 % pe an;

– cu ajutorul noilor automatizari Junkers cu functie solara optimizata, SolarInside Control Unit se asigura un randament maxim al preluarii si utilizarii energiei solare ceea ce duce la o economie suplimentara de energie termica la prepararea apei calde de pana la 15 %.

Centrala termica cu condensare prezentata in cadrul caravanei este modelul CerapurComfort, iar panoul solar este modelul VK 180, cu tuburi vidate.

Pompele de caldura

– este cea mai avantajoasa, curata si sigura sursa de caldura deoarece foloseste ca surse de energie pamantul, apa sau aerul;

– aproximativ 75 % din energia produsa este regenerativa;

– functionarea nu genereaza niciun fel de emisii;

– menajeaza mediul prin evitarea utilizarii combustibililor clasici.

Cazan pe combustibil solid

– ofera automatizare perfectionata, care controleaza si regleaza procesul de ardere cu ajutorul ventilatorului comandat electronic;

– umplere frontala, asistata electronic, pentru evitarea scaparilor de fum la alimentare;

– panou electronic de comanda cu 16 functii si display LCD cu text in clar, in limba romana;

– izolatie termica pe toata suprafata cazanului pentru pierderi minime de caldura.

In cadrul caravanei Junkers va fi prezent modelul de cazan Supraclass SW, care functioneaza pe combustibil solid, pe principiul gazeificarii.

Despre Grupul Bosch

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru cladiri. In anul 2008, cei aproximativ 282.000 de angajati au realizat o cifra de afaceri de 45 miliarde de Euro. Grupul Bosch cuprinde compania Robert Bosch GmbH si circa 300 de filiale si reprezentante regionale in peste 60 de tari, iar prin parteneriate, Bosch este prezent in alte 150 de tari.