iohannis_klaus_mare.jpgPreşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat luni pe studenţi cu ocazia celebrării a 15 ani de existenţă a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi a celei de-a zecea ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR). În mesajul prezidenţial, şeful statului i-a felicitat pe studenţi pentru implicarea continuă şi susţinută, atât în reforma profundă a sistemului de învăţământ superior românesc, cât şi în transformarea democratică a societăţii româneşti.

„Îmi doresc să rămâneţi în continuare la fel de motivaţi şi implicaţi în transformările necesare, pentru ca educaţia să reprezinte în mod real un pilon solid al României puternice. Vă asigur de sprijinul meu în demersurile pentru prioritizarea acestui sector, prea des invocat şi prea puţin sprijinit pentru importanţa sa imediată şi pe termen lung”, precizează Klaus Iohannis în mesajul pentru studenţi.
Totodată, preşedintele subliniază contribuţia studenţilor români la Revoluţia din decembrie 1989, mulţi dintre ei devenind eroi sau martiri. „Studenţii români au participat direct la Revoluţia din decembrie 1989, mulţi dintre ei devenind eroi sau martiri. Suflul mişcării studenţeşti autentice şi libere a reînviat în acele momente de criză profundă. În diferite forme de organizare, studenţii români au participat activ la tranziţia către o societate democratică, păstrând vie flacăra speranţei într-o societate mai bună, atât la nivelul întregii ţări, cât şi în fiecare centru universitar sau în fiecare universitate din România”, se arată în mesaj.

De asemenea, şeful statului a relevat „viziunea, maturitatea şi forţa de schimbare” a studenţilor, prin colaborarea continuă cu autorităţile publice din sfera educaţiei, precum şi cu ceilalţi actori din sistem, „calităţi esenţiale în construirea unui sistem de învăţământ superior de calitate, care să faciliteze atingerea potenţialului maxim al fiecărui cetăţean român şi mai ales al tinerilor, indiferent de mediul de provenienţă sau de caracteristicile personale”.

Preşedintele Iohannis s-a mai referit la celebrarea, în curând, a o sută de ani de unitate şi modernitate a statului român, precum şi la faptul că România îşi va asuma pentru prima dată, în 2019, Preşedinţia Consiliului European. „Aceste două momente arată că destinul României moderne este direct, indisolubil legat de misiunea şi apartenenţa sa europeană. Faptul că această federaţie este membru cu drepturi depline în Organizaţia Europeană a Studenţilor constituie recunoaşterea independenţei, legitimităţii şi a reprezentativităţii ANOSR, păstrate de-a lungul întregii sale existenţe, precum şi o oportunitate de fructificare a potenţialului său în pregătirea evenimentelor din anul 2019”, se mai precizează în mesaj. AGERPRES