Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că susţine în continuare creşterea salariilor profesorilor începând cu 1 ianuarie 2024 şi a dat asigurări că rămâne ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate.

„Mesajul meu pentru dumneavoastră rămâne acelaşi: sunteţi indispensabili viitorului acestei ţări. Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcţia corectă, dar cu siguranţă că meritaţi mai mult. Creşterea medie de 25% a salariilor din învăţământ a devenit realitate după ce aţi atras atenţia societăţii asupra importanţei meseriei de dascăl. Continui să susţin şi creşterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 şi vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate”, a spus şeful statului la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

El a afirmat că încă din acest an există investiţii serioase în infrastructura sistemului de învăţământ, finanţate atât din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi din bugetul de stat.

„Vorbim de peste un miliard de euro pentru dotări cu mobilier nou, modern, echipamente IT de ultimă generaţie şi laboratoare noi, precum şi cu materiale didactice. Astfel, peste 5.600 de şcoli vor beneficia de un mediu educaţional modern”, a explicat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a punctat că noua legislaţie a educaţiei revalorizează cariera didactică. „Încurajăm titularizarea în unităţile de învăţământ din zone defavorizate, fiind introduse şi o serie de elemente care vor genera predictibilitate în ceea ce priveşte norma didactică. Toate aceste modificări au fost făcute pentru că avem nevoie de cadre didactice cu vocaţie”, a adăugat Iohannis. AGERPRES