Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că dacă numărul de cazuri de COVID-19 creşte, trebuie intervenit şi în cazul şcolilor şi a catalogat propunerea ministrului Educaţiei referitoare la prelungirea vacanţei de primăvară drept „acceptabilă”.

„Încă o chestiune, fiindcă şi aceasta s-a discutat mult: ce se întâmplă cu şcolile. Deja ştim că foarte mulţi copii învaţă online. Sunt doar cei mai mici şi cei din clasele care au examene care merg fizic la şcoală, însă dacă numărul de pacienţi creşte – şi se vede că suntem într-o fază de creştere – trebuie intervenit şi aici. Cred că propunerea făcută de ministrul Educaţiei este una acceptabilă, să se contopească cele două vacanţe şi în loc de o săptămână acum, de Paştele Catolic, şi încă o săptămână, când avem Paştele Ortodox, să le contopim şi în acest fel să eliminăm un factor semnificativ de răspândire a bolii. Este complicat, înţelegem acest lucru, pentru părinţii care, iarăşi, vor avea copiii acasă, dar cred că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru sănătatea copiilor noştri”, a afirmat Iohannis.

Vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, iar Evaluarea naţională va fi susţinută între 5 şi 8 iulie, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. AGERPRES