Klaus Iohannis: Fac un apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze fără rezerve autorităţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze autorităţilor pentru a obţine resursele de care au nevoie în noul an şcolar.

“Fac un apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze fără rezerve, în această perioadă, atât autorităţilor locale, cât şi Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cerându-le toate resursele de care au nevoie şi clarificările necesare”, a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a vorbit în acest sens de “suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online şi materiale igienico-sanitare”.

Totodată, Iohannis a amintit că a promulgat legea care deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante, pentru posturile didactice auxiliare, precum şi pentru poziţiile de asistenţi medicali sau medici din unităţile de învăţământ.

“La începutul acestei săptămâni au reînceput şcolile, în cea mai mare parte cu prezenţa fizică a copiilor în clase. Nu peste tot însă unităţile de învăţământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educaţional, în format fizic sau online, să se poată derula în bune condiţii”, a spus el.

Şeful statului a făcut apel şi la autorităţile locale ca rezolvarea problemelor din Educaţie să fie prioritare. “Le solicit tuturor primarilor, consiliilor judeţene şi inspectoratelor şcolare să soluţioneze cu prioritate problemele existente în fiecare unitate de învăţământ”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că a cerut Guvernului ca, la finalul primelor două săptămâni de şcoală, să elaboreze o evaluare completă a situaţiei la nivel naţional, să prezinte care sunt vulnerabilităţile, dar şi soluţiile necesare. “Educaţia trebuie să continue, iar asta depinde de mobilizarea atât a autorităţilor naţionale, cât şi a celor locale”, a subliniat şeful statului. AGERPRES