Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va susţine, atât pe plan intern, cât şi în Consiliul European, interesele învăţământului românesc.

„Eu voi susţine, atât pe plan intern, cât şi în Consiliul European, interesele învăţământului românesc. Dar, evident, este nevoie ca vocea sistemului universitar să se facă auzită pentru a promova mai clar aceste interese”, a afirmat Iohannis la evenimentul prilejuit de aniversarea a 200 de ani ai Universităţii Politehnica Bucureşti.

Potrivit şefului statului, universităţile au capacitatea de a transforma oraşul şi regiunea în care se află. „În ultima perioadă, am văzut cum creşterea economică s-a concentrat în mod copleşitor în marile centre academice, care au reuşit să atragă investiţii, adesea în domenii care utilizează tehnologii de vârf. Universităţile au capacitatea de a transforma oraşul şi regiunea în care se află. Acest rol poate fi baza unei diversificări a misiunii universităţilor, care îşi pot asuma, cu prioritate, formarea de specialişti”, a precizat Iohannis. AGERPRES