reparatii_scoala.jpgDintr-un număr de 22 de unităţi şcolare orădene la care se efectuează reparaţii curente, doar la 9 dintre acestea se vor finaliza lucrările până la 15 septembrie, restul având termen 7 octombrie, a declarat Benyovszki Tunde, director adjunct la Adminstraţia Imobiliară Oradea.

„Anul acesta s-au introdus noi reguli la licitaţii, astfel încât am fost obligaţi să licităm lucrările în loturi, în iunie, iulie şi august. Din păcate, avem lucrări licitate chiar şi în luna august, termenele de execuţie fiind între 30 şi 60 de zile, în funcţie de complexitatea lor. Din 22 de unităţi şcolare, doar la 9 se finalizează lucrările până la 15 septembrie, restul având termen contractual la 7 octombrie. Noi forţăm să se lucreze în interior, astfel încât lucrările exterioare – împrejmuirile, hidroizolaţii sau trotuare – urmând să fie finalizate în a doua parte a lunii septembrie”, a declarat Benyovszki, subliniind că „procedurile pentru autorizarea lucrărilor durează mai mult decât lucrările efective”.

Potrivit viceprimarului Huszar Istvan, pentru anul în curs, Primăria Oradea a pus un accent mai mare pe reabilitarea sălilor de sport ale şcolilor din municipiu. Administraţia locală a cuprins în programul de reabilitare şase săli de sport din oraş, una dintre cele mai mari investiţii, în valoare de 758.000 de lei, fiind cea la sala de sport a Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, aproape finalizată.

Viceprimarul a precizat că, pentru reparaţii capitale şi investiţii, s-a alocat, din bugetul local, suma totală de 1.819.400 de lei, în scădere faţă de anii anteriori (1.924.000 lei, în 2014 şi iar 2.336.000 lei, în 2013). „Chiar dacă sumele sunt mai mici, am hotărât ca din bani puţini să încercăm să realizăm obiective importante care trebuie făcute, adică să nu mergem pe principiul cârpim peste tot şi la anul o luăm de la capăt, ci să realizăm nişte lucrări cu care ani la rând să nu mai avem probleme”, a declarat Huszar Istvan.

Viceprimarul a menţionat, totodată, că la ultima rectificare bugetară au fosta alocaţi 100.000 de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea şi consolidarea clădirii Colegiului naţional „Mihai Eminescu”, imobil din centrul oraşului, recuperat în instanţă după ce a revendicat de un ordin călugăresc, proiect care va fi realizat cu fonduri europene. AGERPRES