mihut_lile.jpgA intrat deja în tradiţia Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Timp de 12 ani, în fiecare vară studenţii şi profesorii participă la şcoala de vară „Comunicare şi interculturalitate”. O activitate culturală şi ştiinţifică care pune în dezbatere unul din cele mai în vogă subiecte ale momentului: arta comunicării. Eseuri, lucrări ştiinţifice, discuţii, toate au avut ca subiect central: comunicarea într-o lume a contrastelor. Anul acesta au participat peste 150 de studenţi şi 30 de cadre didactice.

„Încercăm să impunem o tradiţie, să păstrăm lucrurile bune pe care am reuşit să le dezvoltăm. Şcoala de vară este unul dintre acestea. Ajunsă la a XI-a ediţie, anul acesta şcoala s-a bucurat de o participare mai mare din partea studenţilor care au şi contribuit prin lucrările lor la succesul acestui eveniment”, a punctat preşedintele UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Au fost prezenţi studenţi şi profesori din universităţi româneşti (Sibiu, Timişoara, Bucureşti, Oradea), precum şi din Ungaria şi Serbia. Multiculturalitatea a deschis noi paliere de discuţii între participanţi, iar comunicarea a pus accentul pe interculturalitate. „Ne bucurăm că am avut parte şi de sprijinul Consiliului Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, pentru organizarea acestui eveniment, care a contribuit la un plus de vizibilitate pentru universitatea noastră, dar şi pentru judeţul Arad”, a subliniat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Tradiţia va fi continuată cu siguranţă şi anul viitor când va fi organizată a XII-a ediţie.