uvvg_filosofie.jpgSesiunea Ştiinţifică de Toamnă ”Ştiinţa şi Filosofia Vieţii” s-a desfăşurat în acest sfârşit de săptămână la Arad, organizatori fiind Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş”.

”Subiectul sesiunii de toamnă ‘Ştiinţa şi Filosofia Vieţii’ este abstract, dar de fapt implică toate aspectele vieţii. Cu ocazia participării la această sesiune ştiinţifică, am avut bucuria de a cunoaşte tendinţele UVVG Arad de implicare în toate ramurile ştiinţei”, a declarat general (r) prof. univ. dr. Vasile Cândea, preşedintele AOŞR.

Totodată, membrii Consiliului Ştiinţific al AOŞR, luând în considerare activitatea ştiinţifică a marelui patriot şi om de cultură Vasile Goldiş – membru al Academiei Române, corifeu al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, distins profesor şi autor de manuale, ministru al Cultelor şi Artelor, preşedinte ASTREI, director al ziarului Românul din Arad, i-au acordat acestuia, postmortem, titlul de membru al academiei.

”Suntem deosebit de onoraţi pentru acordarea titlului postmortem de membru al AOŞR eroului naţional Vasile Goldiş. Este o recunoaştere a vieţii şi operei marelui patriot care a fost Vasile Goldiş, în edificarea Marii Uniri din 1918, a conceptelor pe care le-a emis şi a rolului pe care l-a avut în realizarea celui mai important eveniment din istoria post-modernistă a României, unificarea provinciilor româneşti într-un stat unitar”, a spus preşedintele UVVG Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

Potrivit acestuia, Sesiunea Ştiinţifică de Toamnă ”Ştiinţa şi Filosofia vieţii” a constituit un eveniment de înaltă ţinută academică, înnobilat de prezenţa unor personalităţi de prestigiu din ţară şi străinătate. ”Suntem onoraţi că AOŞR, cel mai înalt for ştiinţific, după Academia Română, a organizat în cadrul Universităţii noastre sesiunea de comunicări ştiinţifice din toamna acestui an. Aşa cum sublinia domnul preşedinte Vasile Cândea în discursul său inaugural, UVVG Arad este apreciată pentru cercetarea ştiinţifică pe care o realizează, atât la nivelul departamentelor, cât şi la nivelul Institutului de Cercetări Ştiinţifice care funcţionează în Campusul Universitar. Prin rezultatele sesiunii ştiinţifice de toamnă ale AOŞR, dorim să ridicăm prestigiul ştiinţific al UVVG Arad, să putem contribui cu noi lucrări la tema legată de filosofia vieţii, care se dezbate în prezent şi să ne aducem contribuţia la planificarea unor concepte actuale privind viaţa şi modalitatea ei de desfăşurare”, a mai adăugat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

Lucrările Sesiunii Ştiinţifice de Toamnă ”Ştiinţa şi Filosofia Vieţii”, care s-au desfăşurat pe trei domenii: filosofie, ştiinţele biologice şi domeniul ştiinţelor agricole, silvice şi medicină veterinară, s-au încheiat sâmbătă. La eveniment au participat membri ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, membrii Senatului Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş”, studenţi, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi şi membri ai Asociaţiei Absolvenţilor UVVG – ALUMNI. AGERPRES