Societatea „Amicii Regelui Mihai” si Scoala Postliceala Sanitara Arad, Scoala Postliceala Sanitara Christiana Arad, Gradinita PP nr.4 si Gradinita PP nr. 27 au inceput colaborarea in proiectul educational „Minte sanatoasa in corp sanatos”.
„Intr-o societate in care abunda reclamele, diversitatea de oferte, copilul este tentat sa consume produse oferite, fara a cunoaste pericolele la care se expune”, a declarat, marti, viceprimarul
muicipiului Arad, Alexandru Tiberiu Dekany, co-presedinte al Societatii „Amicii Regelui Mihai”. Potrivit sursei citate, aceleasi informatii furnizate de persoane avizate, medic, nutritionist, profesor sau chiar de elevi mai mari pot influenta pozitiv copilul in alegerile pe care le va face, iar respectarea regulilor de igiena, alimentatie sanatoasa si activitatile sportive previn imbolnavirile.

Proiectul propriu-zis a inceput cu o vizita la cabinetul stomatologic, unde cei 28 de copii au fost instruiti in periajul dentar, a continuat cu indrumarile facute de un medic despre cum pot fi
prevenite imbolnavirile, ultimul popas fiind facut la un magazin naturist, unde le-au fost prezentate copiilor produse alimentare sanatoase. A fost organizat si un concurs tematic, unde copiii implicati in proiect au raspuns unor intrebari despre sanatate, alimentatie etc, pentru ca, la final, toti au primit cadouri constand din jucarii si alimente, din partea Societatii „Amicii Regelui Mihai”.

Proiectul se va incheia in iunie anul viitor.