conferinta-rector.jpgConferinţa naţională de ORL, cu participare internaţională, „Prezent şi perspective în otorinolaringologie” se desfăşoară începând de joi, la Arad, organizată fiind de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, în parteneriat cu Societatea Română de ORL şi chirurgie cervico-facială.
La lucrări participă peste 400 de medici ORL-işti din România şi 30 din Europa şi Asia, între care nume cunoscute ale acestei specialităţi medicale. În conferinţa de presă premergătoare reuniunii, rectorul UVVG, Aurel Ardelean, a susţinut că, pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ, Senatul universităţii este preocupat de asigurarea bazei didactico-materiale, respectiv spaţii de învăţământ şi cercetare similare cu instituţiile cu tradiţie în învăţământul medical.

El a spus că, printr-un contract de cercetare, în valoare de 236.000 de euro, s-a reuşit dotarea unui laborator de depistare şi cercetare a patologiei rino-alergice în cadrul Clinicii ORL de la Spitalul Municipal Arad cu un aparat medical fototerapeutic pentru tratarea rinitei alergice, echipament de laborator pentru diagnosticarea alergiilor şi un rinomanometru.
De asemenea, potrivit rectorului UVVG, universitatea a contribuit la dotarea Laboratorului de video-endoscopie rinosinuzală şi faringo-laringiană, cu aparate în valoare de peste 50.000 euro. AGERPRES