La Arad s-a deschis editia a IX-a a Targului Educatiei

Inspectoratul Scolar al Judetului Arad si Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Arad organizeaza la Complexul Expo Arad International, in perioada 6 – 8 mai, cea de a IX-a editie a Targului Educatiei, eveniment ce beneficiaza de sprijinul financiar al Consiliului Judetean Arad si al Primariei Municipiului Arad.

Targul ofertelor educationale se adreseaza elevilor, cadrelor didactice, parintilor si managerilor educationali si este organizat in sprijinul luarii unei decizii independente si rationale in privinta continuarii studiilor pentru elevii absolventi de gimnaziu.

In cadrul evenimentului, 30 de institutii de invatamant preuniversitar din municipiul si judetul Arad isi prezinta oferta educationala pentru absolventii claselor a VIII-a, avand standuri special amenajate pentru a-si promova imaginea si in cadrul carora se ofera atat materiale promotionale, cat si informatii menite sa ajute elevii sa ia decizii cat mai pertinente pentru viitorul lor educational.

Tot in scopul luarii unei decizii in privinta continuarii studiilor, consilierii scolari organizeaza ateliere de lucru, in care elevii pot completa chestionare pentru a-si identifica profesia adecvata, si impart acestora pliante cuprinzand informatii referitoare la modalitatile de optimizare a invatarii, precum si modalitati de a preveni stresul dinaintea examenelor scolare.

”Valentele pozitive ale acestui eveniment sunt multiple, prin faptul ca el reuneste institutii de invatamant care ofera absolventilor claselor a VIII-a din municipiul si judetul Arad posibilitatea de informare directa referitoare la oferta lor educationala si prin faptul ca elevii pot participa la ateliere de lucru si firme de exercitiu, pentru a obtine informatii mai bune despre propriile lor abilitati”, a declarat prof. Nicolae Pellegrini, inspector general adjunct al ISJ Arad.

“In plus, pe baza consultarii ghidului intitulat ‘DA pentru CARIERÃ’, elevii pot obtine informatii detaliate despre oferta educationala a fiecarei unitati de invatamant, inclusiv a celor doua universitati aradene (Universitatea Aurel Vlaicu si Universitatea de Vest Vasile Goldis), privitor la domenii si specializari, ultima medie de admitere in anul scolar precedent, baza tehnico-materiala, activitati extrascolare si proiecte”, a mai adaugat prof. Nicolae Pellegrini. De mentionat ca, pe toata durata targului, elevii claselor a VIII-a din municipiu si judet beneficiaza de transport gratuit de la unitatea scolara la Expo Arad International, conform unui grafic comunicat unitatilor scolare.