targ educational2.jpgA XIV-a ediţie a manifestării „Târgul liceelor” se desfăşoară la Universitatea „Transilvania”, 37 de licee din municipiul Braşov şi localităţile Râşnov, Codlea, Săcele, Prejmer şi Feldioara expunându-şi oferta educaţională pentru anul şcolar 2011-2012.

„A devenit deja o activitate tradiţională pe care o organizăm la fiecare sfârşit de an şcolar pentru elevi şi părinţi. Din ce am văzut aici pot spune că, de la un an la altul, prezentarea ofertei fiecărui liceu este mult îmbunătăţită. Liceele tehnologice au o prezentare impecabilă şi o dotare foarte bună şi pot oferi locuri care să prezinte şi o anumită siguranţă”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general prof. Dorel Agache.

Şeful ISJ şi-a exprimat regretul că nu s-a putut organiza această ediţie a manifestării împreună cu acţiunea Universităţii „Transilvania” privind oferta educaţională pentru viitorii studenţi.

„Anul trecut au fost foarte mulţi elevi care au gândit în perspectiva continuării pe un ciclu de 8 ani cu facultăţile din cadrul Universităţii ‘Transilvania’. Sper ca la ediţia de anul viitor, după o discuţie cu conducerea Universităţii ‘Transilvania’ să avem astfel de acţiuni comune care sunt benefice tuturor”, a mai spus acesta. Dorel Agache consideră că 85% dintre elevi şi părinţi şi-au stabilit deja opţiunile, dar prin intermediul târgului se pot informa mult mai bine asupra completării corecte a fişelor de înscriere. Elevii şi părinţii au la dispoziţie două zile pentru a se hotărî mai bine asupra opţiunilor. Acest gen de manifestări se desfăşoară şi în zona Rupea şi Făgăraş. AGERPRES