Prima ediţie a Festivalului Studenţesc al Muzicii de Cameră – Braşovia 2014 se va desfăşura în perioada 3-6 decembrie, în sala mare a Aulei „Sergiu Chiriacescu” a Universităţii „Transilvania”.

„Festivalul nu a apărut întâmplător printre manifestările universităţii, ci ca o emulaţie firească în contextul rolului universităţii în comunitate, convinşi fiind că matricea oricărei civilizaţii este legătura pe care aceasta o are cu elementele cunoaşterii, care însă trebuie oferite de la cel care produce, spre comunitatea căreia îi aparţine, într-un gest firesc al valorilor umane”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, rectorul Universităţii „Transilvania”, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

„Manifestarea va reuni într-un regal al muzicii de cameră, studenţi de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Transilvania” din Braşov. Vrem să arătăm că şi studenţii au ceva de spus în acest domeniu. Festivalul studenţesc se încadrează firesc în Stagiunea de concerte a Universităţii „Transilvania”, aflată la prima ediţie, şi care include o serie de evenimente culturale oferite lunar de universitatea noastră comunităţii braşovene, o modalitate de a contribui şi noi la dezvoltarea spiritului muzical al Braşovului”, a afirmat la rândul ei, decanul Facultăţii de Muzică din Universitatea”Transilvania”, prof.univ. Stela Drăgulin. Repertoriul festivalului va fi clasic şi romantic, iar fiecare universitate şi-a trimis la această manifestare tot ce are mai bun în acest moment, au mai spus organizatorii.

Rectorul Ioan Vasile Abrudan a ţinut să precizeze că atunci când s-a gândit Stagiunea de concerte a universităţii, s-a discutat şi despre organizarea unor festivaluri cu caracter naţional, iar anul viitor, de ziua Universităţii Transilvania – 1 martie, va fi organizat un festival naţional de pian. Concertele din cadrul Festivalului Studenţesc al Muzicii de Cameră au loc începând cu ora 18,00, iar intrarea este liberă. AGERPRES