La Casa Corpului Didactic din Drobeta Turnu Severin s-a lansat proiectul “Orientare în carieră”

Casa Corpului Didactic din Drobeta Turnu Severin a fost pe 17 februarie, gazda lansării proiectului “Orientare în carieră” la care au participat aproximativ 100 de cadre didactice din unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinţi. Amfitrionul evenimentului, prof. Mădălina Bobleanţă, a declarat că acţiunile derulate în cadrul proiectului au scopul de a forma cadre didactice specializate în consilierea în carieră a elevilor şi de a-i sprijini pe aceştia din urmă în implementarea unor activităţi extracurriculare care ţin de orientarea lor în carieră.

“Cadrele didactice implicate în derularea proiectului vor organiza ore de consiliere în clase şi vor încerca să identifice la aceştia anumite talente pe care le au elevii. Misiunea lor este aceea de a-i monitoriza pe elevi pe durata desfăşurării proiectului şi de a-i aduce în situaţia de a-şi etala hobby-ul în mijlocul comunităţii”, a precizat Bobleanţă.

Reprezentanta Casei Corpului Didactic din Drobeta Turnu Severin a mai afirmat că implementarea proiectului “Orientarea în carieră” a fost susţinută şi de inspectoratele şcolare din judeţele Mehedinţi şi Timiş şi de Asociaţia Române de Consiliere şi Sprijin. AGERPRES