copil_flacara.jpgO campanie destinata copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 14 ani, intitulata „O casa sigura, o viata in plus”, ce vizeaza constientizarea pericolului producerii unor incendii in apartamente si in gospodarii, va fi derulata pe intreg parcursul acestui an de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj, in parteneriat cu Inspectoratul Judetean Scolar.

Campania include activitati de informare preventiva, exercitii de alarmare si de evacuare organizate in unitati de invatamant, includerea unor teme la orele de dirigentie referitoare la prevenirea unui incendiu, precum si vizite ale elevilor si ale prescolarilor la sediul ISU din Cluj-Napoca.

Prin desfasurarea acestei actiuni, cele doua institutii incearca sa aduca in atentia copiilor imprejurarile care pot favoriza producerea unui incendiu in locuinta si formarea reflexului de control si autocontrol preventiv in propria casa. Sunt, totodata, vizate cunoasterea si exersarea comportamentelor in cazul producerii unui incendiu, precum si a sistemului de apelare la dispeceratul 112 in caz de urgenta in locuinta. Initiatorii actiunii considera ca in acest fel se va ajunge la o scadere a numarului mare de incendii, cauzate de neglijenta si imprudenta multor minori.