La Cluj-Napoca se construieşte cea mai modernă şcoală specială din ţară, care va avea o grădină senzorială

Consiliul Judeţean Cluj anunţă începerea lucrărilor de construire a celei mai moderne şcoli speciale din ţară, care va avea o grădină senzorială.

“Începe construirea, cu fonduri europene, a celei mai moderne şcoli speciale din ţară. Aceasta va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe clădire şi de un bazin propriu destinat hidroterapiei. Consiliul Judeţean Cluj a semnat contractul privind execuţia lucrărilor de construcţii din cadrul proiectului “Construirea Sediului Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă”, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea forului administrativ judeţean”, se arată într-un comunicat trimis de CJ Cluj. Investiţia se ridică la peste 14 milioane de lei.

“Noul sediul va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş precum şi de un spaţiu special destinat hidroterapiei. Un alt aspect inedit îl reprezintă şi amenajarea unei zone dedicate specialiştilor din cadrul instituţiei, special concepută pentru prevenirea apariţiei sindromului burnout sau sindromului de epuizare profesională. În ceea ce priveşte spaţiul exterior, va fi amenajat un generos loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber, spaţiul verde urmând a fi complet reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori. Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 lei fără TVA. Acestea vor începe în perioada imediat următoare şi au o durată de execuţie de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere”, se mai arată în comunicat.

Proiectul european implementat de CJ Cluj vizează, în principal, demolarea corpurilor de clădire existente şi realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălţime P+3E.

“Ceea ce este cu adevărat îmbucurător e faptul că le vom oferi elevilor clujeni cu nevoi speciale condiţii la standarde europene. Cu ajutorul celor trei milioane de euro vom construi o şcoală specială ultramodernă, cea mai mare şi mai bine dotată din România”, spune preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES