lic eminescu cluj.jpgElevii si profesorii Liceului „Mihai Eminescu”, unitate cu invatamant bilingv pentru sectiile franceza, spaniola si portugheza, au deschis, pe 7 mai, suita manifestarilor care se vor derula, timp de doua zile, sub genericul „Zilele liceului”.

Manifestarea a ajuns la cea de-a patra editie, iar programul include vernisaje de expozitii de fotografie, grafica, origami, desene, precum si de obiecte de arta populara, realizate de elevi talentati ai unitatii de invatamant.

Elevii isi surprind parintii si invitatii la acest eveniment si printr-o prezentare de proiecte intitulata „Elementele mediului construit”, in cadrul careia tot arta decorativa este la mare cinste, fie ca este vorba de piese lucrate in metal sau lemn, fie de colaje realizate din textile. Unul dintre cele trei concursuri care se vor desfasura cu acest prilej in liceu nu a putut face abstractie de nota subiectiva tipica varstei elevilor si a fost intitulat „Scoala, asa cum o vedem noi”.

Celelalte concursuri se numesc „In lumea povestilor” si „Sa ne cinstim stramosii”. Un recital de poezie, pentru care au fost alese poeme in limba romana si in limba franceza, mici scenete cu teme religioase, jocuri educative, un cenaclu literar, un carnaval – „mai grozav decat cel de la Venetia”, ne spun elevii -, o sesiune de comunicari stiintifice cu titlul „Educatie, cultura, calitate’, un spectacol coregrafic cu mai multe dansuri populare si moderne evidentiaza efortul cadrelor didactice si al tinerilor care studiaza la acest liceu de a fi oricand pregatiti sa prezinte atractive programe culturale.