La Colegiul Național “Emil Racoviță” Iași demarează proiectul “Biblioteca vie – La povești cu oameni de succes”

În toate activitățile și proiectele pe care le desfășoară, elevii și profesorii Colegiului Național “Emil Racoviță” Iași au în vedere un deziderat care se regăsește în misiunea însăși a școlii: Mereu mai buni, cel puțin egali cu noi înșine. Această aspiraţie către profesionalism şi autodepăşire le este insuflată elevilor încă de la începutul traseului lor liceal, fiind încurajată în mod constant pe tot parcursul anilor de studiu, ca o pregătire pentru ceea ce va urma după absolvirea liceului.

Cel mai recent proiect pe tema orientării în carieră este cel inițiat de bibliotecarul și de psihopedagogul școlii și se intitulează “Biblioteca vie – La povești cu oameni de succes”. Acesta va fi implementat timp de trei luni, începând cu data de 13 aprilie 2017. Scopul principal este acela de a-i ajuta pe elevi să își aleagă în mod conștient și responsabil viitoarea carieră, oferindu-le posibilitatea de a interacțiunea cu foști absolvenți, studenți sau oameni de succes, cu cariere impresionante în diferite domenii de activitate, pasionați de ceea ce fac.

Prima sesiune de întâlniri va aduce fată în față studenți de la facultăți de top atât din țară, cât și din afara acesteia, fiecare reprezentând un anumit domeniu ocupațional. De la Medicină și Drept până la domeniul IT, elevii curioși vor discuta cu tinerii “mentori”, sub forma unor speed-talk-uri de 15 minute, despre pașii pe care trebuie să-i facă pentru a ajunge acolo unde și-au propus. La următoarele sesiuni, liceeni vor întâlni profesioniști, oameni care au construit frumoase cariere și care pot reprezenta modele pentru adolescenții aflați la început de drum în viață.