La Complexul Expo Arad Internaţional se desfăşoară, în perioada 29 – 31 mai, cea de-a XII-a ediţie a Târgului Educaţiei, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională şi dedicat elevilor din clasele a VIII-a.

În cadrul târgului, liceele arădene îi aşteaptă pe elevi şi studenţi cu o bogată ofertă educaţională preuniversitară, lucru binevenit în condiţiile în care au mai rămas doar câteva zile în care absolvenţii claselor a VIII-a îşi pot alege viitorul.

De asemenea, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad îşi prezintă oferta pentru studii de masterat şi doctorat, dar şi oferta de studii postliceale de profil sanitar.

Elevii şi studenţii interesaţi de continuarea studiilor în cadrul Academiei de Poliţie Bucureşti, Academiei Tehnice Militare Bucureşti, Academiei Forţelor Terestre din Sibiu sau Academiei Navale din Constanţa au posibilitatea de a se informa în cadrul târgului Universitas la standul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Oferta liceelor şi universităţilor prezente în cadrul celor două târguri este completată de prezenţa Centrului de Formare Profesională al Camerei de Comerţ şi Industrie Arad, care oferă celor interesaţi posibilitatea de a se specializa într-unul din următoarele domenii: contabilitate, IT, resurse umane, cofetărie, patiserie, comerţ, comunicare, limbi străine etc.

De asemenea, în cadrul târgului este prezentă şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, care vine în sprijinul populaţiei cu oferte de joburi în ţară şi străinătate. AGERPRES