univ_dunarea_galati.jpgAproximativ 80 de specialisti din noua tari au participat, miercuri, la deschiderea lucrarilor Conferintei Internationale Noi Tehnologii in Fabricatie – Newtech 2009, organizata de Facultatea de Mecanica a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati.

Potrivit purtatorului de cuvant al universitatii, Luiza Serbanescu, la conferinta, care va dura trei zile, participa specialisti in domeniu din Japonia, Noua Zeelanda, Suedia, Franta, Cehia, Portugalia, Italia, Marea Britanie si Romania.

De asemenea, la conferinta participa si reprezentantii firmei Renault Technologie Romania, un fidel colaborator al Departamentului de Tehnologia Constructiilor de Masini din cadrul Facultatii de Mecanica. Scopul principal al Conferintei Newtech 2009 este de a realiza un schimb stiintific de informatii in domeniile tehnologii si echipamente reconfigurabile de prelucrare, tehnologii neconventionale, tehnologii pentru materiale nanostructurate si compozite, tehnologii neconventionale de deformare plastica, aplicatii virtuale in constructia de masini, optimizarea proceselor de prelucrare, managementul calitatii proceselor si produselor, inginerie economica, contribuind la dezvoltarea prestigiului cercetarii stiintifice si la cresterea vizibilitatii Universitatii „Dunarea de Jos” pe plan mondial. AGERPRES