Peste 400 de elevi de gimnaziu din ţară şi o delegaţie din Chişinău, Republica Moldova, participă, în perioada 19-22 aprilie, la faza naţională a Olimpiadei şcolare de limba şi literatura română şi la Olimpiada de lectură, ce sunt organizate la Colegiul Naţional „Regina Maria” din Deva.

„Sunt cei mai buni elevi, care au obţinut premiul întâi la etapele judeţene ale acestor olimpiade. În două zile de competiţie, elevii vor avea o probă scrisă şi una orală. Olimpiada de lectură se desfăşoară de câţiva ani şi la ea participă elevi din ciclurile gimnazial şi liceal. La Deva sunt prezenţi elevii din ciclul gimnazial”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Claudia Anca.

În afara probelor de concurs, elevii vor efectua mai multe excursii la monumentele importante din judeţul Hunedoara, între acestea numărându-se Castelul Corvinilor şi Cetatea Deva. De asemenea, la muzeul din Deva copiii vor fi invitaţi să se alăture unor ateliere special dedicate lor.

În ultima zi a olimpiadei, elevii vor lua parte la o întâlnire cu scriitori cunoscuţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. AGERPRES