teatru_scolar.jpgConducerea Teatrului „Luceafărul” organizează în perioada 19-20 martie cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului „Hai la teatru!”, un festival concurs al trupelor din şcolile şi liceele judeţului şi oraşului Iaşi. Directorul artistic al Teatrului Luceafărul, Oltiţa Cîntec, a declarat că manifestarea va avea trei secţiuni: clasele I – IV, clasele V – VIII, clasele IX – XII. Selecţia va fi făcută de organizatori, iar ansamblurile selecţionate vor fi înştiinţate până cel târziu la data de 4 martie.

Conform declaraţiilor acesteia, premiile vor fi acordate pe aceste categorii de vârstă. Trupele interesate trebuie să depună la secretariatul teatrului sau să expedieze prin poştă, până la data de 25 februarie, o înregistrare video a spectacolului propus însoţită de o prezentare a formaţiei. Materialele vor fi însoţite de precizarea „Pentru Festivalul ‘Hai la teatru’!”.

Este acceptată o singură propunere din partea fiecărei trupe, alta decât cele care au fost prezentate la ediţiile precedente. Durata reprezentaţiei trebuie să fie de cel puţin 15 minute şi de cel mult o oră. Se pot înscrie la preselecţie spectacole în limba română, dar şi în limbi străine.

„Succesul de care s-au bucurat ediţiile precedente ne determină ca, în preajma Zilei Internaţionale a Marionetei şi Zilei Internaţionale a Teatrului de Animaţie, să cedăm, temporar, scena elevilor-artişti care iubesc teatrul. Festivalul nostru este o manieră eficientă de a-i apropia pe tineri de arta scenică, într-un mod mai activ decât postura tradiţională de spectatori”, a spus Oltiţa Cîntec. AGERPRES