constanta_liceu_traian.jpgLiceul Teoretic „Traian” Constanţa a organizat în perioada 21-25 noiembrie „Săptămâna antiviolenţă”, o acţiune gândită ca modalitate de apropiere și dialog între copii, tineri şi adulţi. Programul vizează atât cauzele cât şi consecinţele violenţei în şcoli, dar şi în societate şi a constat în lecţii de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar, colaje de fotografii, proiecţii de filme cu caracter educativ şi activităţi de consiliere în cadrul orelor de dirigenţie.

După cum ne-a informat prof. Alina Dermengiu, iniţiată și concepută de „Comisia de prevenire și combatere a violenţei” a Liceului Teoretic „Traian”, activitatea cu caracter educativ-preventiv se adresează în principal elevilor noștri, părinţilor, dar și educatorilor și a fost deschisă tuturor celor interesaţi.

Pe 21 noiembrie a avut loc dezbaterea “Sigur pe Internet?” – susţinută de prof. Adina Piţigoi reprezentant al Proiectului Sigur.Info, dezvoltat de Consorţiu format din Salvaţi Copiii România şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual şi Positive Media şi prof. Barbu Cristina. Pe 24 noiembrie s-a desfăşurat activitate de consiliere cu tema “Prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar”, organizată de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie – Poliţia de proximitate. De asemenea, pe 25 noiembrie, elevii au participat la activitatea „Să spunem NU discriminării” – susţinută de psiholog Borugă Silvia şi prof. Bulac Mariana, alături de psihologi al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educativă.

În perioada 14-24 noiembrie s-au desfăşurat “Concursul de eseuri şi desene”, cu temele: Violenţa în familie; Violenţa în şcoală; Violenţa în comunitate, precum şi Concursul “InfoArtInfoArt” cu tema “Violenţa în era digitală”, cu următoarele secţiuni: afiş /colaj de fotografii; prezentare în format electronic; film. Numeroase alte activităţi educaţionale, artistice şi sportive au completat programul manifestărilor.