rmvalcea_economic1.jpgSirul inaugurarilor de investitii destinate unitatilor de invatamant din Ramnicu Valcea a continuat pe 29 octombrie, cand a fost data in folosinta baza sportiva a Colegiului Economic din zona Calea lui Traian Sud.

Lucrarile la aceasta baza – una din cele mai mari din municipiu – au fost suportate integral din bugetul local si au constat in realizarea imprejmuirii, montarea de elemente de iluminat public, trasarea a doua terenuri – unul de fotbal si altul de volei -, precum si a pistei pentru sarituri in lungime, realizarea de gradene, acoperirea suprafetelor de joc cu gazon sintetic si nu in ultimul rand amenajarea acceselor din Calea lui Traian si dinspre curtea Colegiului Economic.

De precizat ca imobilul care adaposteste aceasta unitate de invatamant a fost reabilitat complet anul trecut, tot aici extinzandu-se si spatiul prin construirea unei mansarde.

La inaugurarea la care au fost prezenti, alaturi de conducerea Primariei municipiului Ramnicu Valcea, echipa de management a Colegiului Economic, inspectorul-sef al Inspectoratului Scolar Valcea, prefectul judetului si alti directori de unitati scolare, primarul Mircia Gutau a prezentat investitiile cele mai recente realizate tot la scoli si licee din Ramnic si a anuntat alte investitii similare in curs de realizare la colegiile „Matei Basarab” si „Henri Coanda”.

Cu ocazia acestui eveniment au fost mentionate si lucrarile in curs de finalizare din zona de Sud a orasului, respectiv realizarea intrarii Sudului – cale rutiera pornita de la cota „0”, care va usura accesul dinspre Platforma Industriala Sud spre cartierul Ostroveni, degrevand, astfel, traficul auto pe Calea lui Traian, principala artera a municipiului – sau reabilitarea Complexului muzeal „General Magheru”.

Inaugurarea bazei de la Colegiul Economic a fost un bun prilej pentru fotbalistii si pentru echipele de majorete de aici sa dea in fata sutelor de persoane prezente reprezentatii de maiestrie sportiva.