La Reşiţa vor funcţiona, din acest an, şase clase cu învăţământ dual, care vor cuprinde aproape 170 de elevi. „Începând cu anul şcolar 2017 – 2018, vom avea şase clase la învăţământul dual, cu un număr total de 168 de locuri, pentru care sunt două etape de înscriere. Fişele de înscriere au putut fi şi pot fi ridicate de la unităţile şcolare unde au absolvit clasa a VIII-a şi să le depună la cele unde se desfăşoară învăţământ dual. Este un avantaj şi faptul că Primăria Reşiţa oferă, pe lângă bursa de 500 lei, oferită de stat, şi o altă bursă, în valoare de o sută lei, pentru elevii cazaţi în căminele şcolare, iar agenţii economici, încă 200 lei”, declară Adrian Doxan, inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin.

Elevii pot opta pentru una dintre următoarele calificări: strungar, sudor, electrician, bucătar, confecţioner produse textile, ospătar, brutar, patiser, operator CNC. Primii absolvenţi de a VIII-a au venit să se înscrie chiar din prima etapă, care s-a încheiat vineri, fiind atraşi de beneficiile oferite, dar şi de faptul să au posibilitatea să înveţe o meserie.

În Caraş-Severin, trei unităţi şcolare oferă învăţământ dual. Este vorba de Colegiul Tehnic, Colegiul Tehnic Cărăşan şi Colegiul Economic al Banatului Montan, toate din Reşiţa.

Următoarea etapă de înscriere se va face în perioada 26-30 iunie, la secretariatele şcolilor care au această ofertă. AGERPRES