La Şcoala “Ştefan cel Mare” Dancu continuă proiectul “Împreună în comunitate”

dancu.jpgDe Ziua copilului, elevi, cadre didactice, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii locale au participat la prima activitate de diseminare din cadrul proiectului “Împreună în comunitate”, care se desfăşoară la Şcoala “Ştefan cel Mare” Dancu, din judeţul Iaşi, în perioada martie-noiembrie 2012. La activităţile Proiectului participă 80 de elevi din familii aflate în dificultate, 10 elevi voluntari, 32 de părinţi şi 9 reprezentanţi ai comunităţii locale.

Proiectul “Împreună în comunitate” este finanţat de Fundaţia Centrul Educaţia 2000+ în cadrul Proiectului Parteneriat pentru educaţie !Granturi pentru şcoli în dificultate finanţat de Fundaţia Soros prin programul Fondul de Urgenţă.

Elevii coordonaţi de către 17 cadre didactice îşi manifestă creativitatea şi îşi dezvoltă competenţele civice prin activităţile desfăşurate în atelierele de jurnalism, de teatru, de origami, de îndemânare, de handbal şi tenis de masă. Pe 19 mai, elevii din grupul ţintă au participat la o excursie pe traseul Iaşi-Tîrgu Neamţ, Piatra Neamţ, Cheile Bicazului, Lacu Roşu şi retur.

În cadrul activităţii de diseminare din 1 iunie 2012 au fost prezentate rezultatele activităţilor, s-au vizionat expoziţiile de pictură pe sticlă, de origami şi din cadrul activităţii “Ce pot face două mâini dibace”. Elevii de la Atelierul de jurnalism au prezentat pliantul proiectului iar cei de la Atelierul de teatru şi-au demonstrat aptitudinile interpretative în scenetele “Copiii din crâng” şi “D-l Goe”. Cele mai frumoase costume din hârtie , confecţionate de elevii participanţi la Atelierul “Ce pot face două mâini dibace” au fost admirate la Parada costumelor ecologice.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa profesorului coordonator al proiectului “Împreună în comunitate”, Mariana Melinte (e-mail: mariana_mlnt@yahoo.com).