Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi organizeaza in perioada 24 – 26 octombrie a XIII-a editie a Concursului National „Ion Barbu – Dan Barbilian”.

La competitia din acest an vor participa elevi din majoritatea judetelor tarii si din Republica Moldova.

Acestia vor lua parte la urmatoarele manifestari: concurs tip Olimpiada Internationala de Matematica pentru elevii din lotul olimpic largit al Romaniei si al Republicii Moldova; concurs de matematica pentru elevii de gimnaziu; concurs de literatura pentru elevii din gimnazii si licee. Concursul National „Ion Barbu – Dan Barbilian” isi propune sa-i apropie pe elevii din scolile judetului de cei din alte parti ale tarii si sa le stimuleze talentul si creativitatea, sa realizeze un schimb de opinii intre participanti si personalitati stiintifice si culturale.

Precizam ca, in acest an, concursurile se vor desfasura dupa cum urmeaza: Concursurile de literatura pentru clasele VIII, XI si XII se vor desfasura sambata, 25 octombrie 2008, la Colegiul Tehnic „Stefan Banulescu” Calarasi, incepand cu ora 10:00. Concursurile de matematica pentru clasele V, VI, VII, VIII si concursul de tip OIM se vor desfasura sambata, 25 octombrie, la scoala „Nicolae Titulescu” Calarasi, incepand cu ora 11.00.

Taxa de participare pentru elevii din judetul Calarasi este de 10 lei. Aceasta se achita in dimineata concursului la scolile organizatoare.