bacalaureat3.jpgLa simulările probelor la limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de bacalaureat care vor avea loc în 30 ianuarie şi, respectiv, 1 februarie vor putea participa şi absolvenţii de liceu din serii anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică (logistică şi resurse umane) a fiecărei unităţi de învăţământ.

Potrivit IŞMB, absolvenţii de liceu din seriile anterioare care doresc să participe la simularea probelor examenului de bacalaureat trebuie să depună o cerere scrisă la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o, în perioada 21-23 ianuarie, în programul uzual al secretariatului.

„La depunerea cererii, absolvenţii vor lăsa datele de contact pentru a primi confirmarea participării şi toate informaţiile conexe desfăşurării probelor de simulare”, se arată într-o notă a IŞMB, care precizează că cele două simulări se vor desfăşura în intervalul orar 11-14.
Scopul simulărilor la examenele naţionale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea, subliniază sursa. Probele vor fi supravegheate cu camere video. AGERPRES