camin_camera.jpgToate cererile de cazare venite din partea studenţilor au fost onorate la Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad, neexistând probleme, iar condiţiile sunt foarte bune, afirmă prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al instituţiei de învăţământ superior.

„UAV dispune de peste 900 de locuri de cazare în trei cămine cu camere de două sau patru paturi şi de o cantină, toate în campusul din strada Ursului. Cele mai bune condiţii sunt oferite de cel de al treilea cămin, cu demisol, parter şi patru niveluri, inaugurat în urmă cu doi ani, are 90 de camere cu câte două paturi, investiţia ridicându-se la 1,5 milioane de euro. Din păcate, cererile de cazare nu se situează la nivelul ofertei, aceasta din cauză că numeroşi studenţi preferă să stea în gazdă, ofertele de cazare în apropierea universităţii, în condiţii rezonabile, fiind foarte numeroase”, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Potrivit preşedintelui Consiliului Academic, UAV s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, atât în plan academic, cât şi din punctul de vedere al spaţiilor de învăţământ de care dispune. Universitatea are în prezent peste 42.200 de metri pătraţi suprafaţă utilă, în care funcţionează nouă facultăţi, cu 38 de specialităţi de licenţă, 27 de specialităţi de master şi două specialităţi de doctorat (filologie şi teologie), după ce în anul 2000 cele trei facultăţi cu 14 specialităţi de licenţă, funcţionau în numai 1.700 de metri pătraţi.

În acest an aniversar, cursurile UAV vor fi urmate de peste 11.000 de studenţi, numărul celor din anul I fiind mai mic decât cel prevăzut.

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a precizat că şi la UAV au fost înfiinţate colegii pentru învăţământ terţiar nonuniversitar, un învăţământ deschis absolvenţilor de liceu fără diplomă de bacalaureat, cu o durată de 1-2 ani, unde înscrierea se face pe baza adeverinţei de absolvire a liceului.
„Înscrierile se vor încheia în data de 21 octombrie, domeniile pentru care au fost înfiinţate aceste colegii fiind economic-administrativ, umanist, respectiv limba engleză – jurnalism şi, nu în ultimul rând, pentru design şi educaţie fizică şi sport, respectiv antrenori, registrul calificărilor, adică profesiile din România, fiind corelate cu acest învăţământ terţiar nonuniversitar. Adică, în momentul în care tânărul va termina acest ‘colegiu’, el va avea o diplomă de tehnician, de analist programator sau o diplomă de designer, de agent de turism sau de agent comercial, având şanse reale să fie absorbit de piaţa forţei de muncă”, a menţionat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. AGERPRES