uvvg_lansare_centru.jpgFacultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” a inaugurat pe 8 octombrie Centrul International de Testare Lingvistica Evaluare si Consiliere Academica in colaborare cu prof. univ. dr. Kevin Reufrew, de la Universitatea din Bath, Anglia.

Centrul de Testare Lingvistica Evaluare si Consiliere se afla in incinta Facultatii de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative si are drept obiectiv principal atragerea unui numar cat mai mare de studenti, masteranzi si doctoranzi, provenind din UVVG, dar si din orice alta unitate de invatamant superior, catre parcurgerea modulelor lingvistice oferite de profesori acreditati.

In cadrul centrului se vor desfasura module pedagogice de cate trei – sase luni pentru pregatirea examenelor Cambridge Engleza de afaceri, Cambrige avansat, DALT, DELF, Cursuri de limba spaniola si chineza.

„Sub auspiciile centrului nostru va functiona si un departament de traduceri in care vor lucra traducatori acreditati. Anul 2009 va fi decretat UE anul international al traducerii de mare acuratete, a transmiterii mesajului corect si integral, fapt care va asigura o mai buna cooperare in cadrul UE, spatiu multicultural in care cunoasterea aprofundata si corecta a unor limbi straine, va duce la ridicarea nivelului calitativ al populatiei dar si al activitatilor desfasurate de acestia in diversele domenii de activitate”, a subliniat lect. univ. dr. Vanda Stan, director al Centrului.

„Tot in cadrul centrului de testare si evaluare va functiona un serviciu de consiliere academica privitoare la modalitati de pliere a absolventilor nostri pe piata fortei de munca europene. Recunoastem aceea ca, este un fenomen tot mai des intalnit, ca studentii facultatilor romanesti sa nu cunoasca nomenclatorul de servicii al ultimului deceniu, sa nu cunoasca modalitatile de convalidare a diplomelor lor de spatiul european, mai mult, nu cunosc modul in care pot sa acceseze la educatie continua si specializare permanenta, granturi si burse. Toate acestea le vor fi oferite in cadrul centrului nou creat. Desfasurarea in conditii optime si conform celor mai inalte standarde de testare a tuturor examenelor internationale – limba engleza, franceza, germane, spaniola, chineza – pentru care universitatea noastra este acreditata, se va desfasura tot sub auspiciile centrului nostru”, a precizat Marius Grec, decanul Facultatii de Stiinte Umaniste Politice si Administrative.