La Universitatea de Vest Vasile Goldis are loc Seminarul stiintific „Somaj, migratie si asistenta sociala”

uvvg seminar.jpgDepartamentul de Asistenta Sociala a Facultatii de Psihologie, Stiinte ale Educatiei si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad organizeaza, in perioada 23-24 octombrie, conferinta internationala „Somaj, Migratie si Asistenta Sociala”, tinand seama ca somajul si migratia reprezinta doua dintre cele mai importante fenomene sociala din lumea de astazi si din tara noastra.

Manifestarea raspunde dezideratului important al teoriei si practicii asistentei sociale de a ajuta pe cei care au nevoie de sprijin, de a produce o schimbare in bine privitor la viata persoanei, familiilor, grupurilor si comunitatilor. De asemenea, ne aflam in fata unei noi dimensiuni a universitatii de a raspunde unei vocatii sociale, de a se pune in slujba unor cerinte prin care sa raspunda nevoii de schimbare sociala.

Asistenta sociala nu acuza, ci ajuta, cauta sa schimbe in bine, privitor la viata persoanei, familiilor, grupurilor si comunitatilor.


Conferinta isi propune nu numai prezentarea unor comunicari care sa reprezinte contributii valoroase in domeniul stiintific, ci si sa vina cu sugestii si solutii viabile la problemele sociale dramatice ridicate de somaj si migratie.


Manifestarea noastra se bucura de participare nationala si internationala. Avem reprezentanti din Canada, Austria si Ungaria, de la Universitati din tara – Bucuresti, Iasi, Timisoara, Oradea, Resita si Suceava, reprezentanti din regiunea V, Vest, respectiv Arad, Hunedoara, Timis si Caras – Severin. Asteptam, de asemenea, prezenta altor participanti cu interventii.


Manifestarea se desfasoara sub forma de comunicari in plen si pe sectiuni, dezbateri, precum si intalniri pe grupuri informale de lucru. In final, conferinta va elabora un set de concluzii care sa vizeze aspecte practice, cu scopul de a servi factorilor de decizie, oamenilor politici, cadrelor didactice, cercetatorilor, inclusiv tineri masteranzi si nu in ultimul rand practicienilor.


In cadrul manifestarii se va desfasura si Adunarea Generala a Asociatiei Romane pentru promovarea Asistentei Sociale (ARPAS).