La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa s-a dat startul înscrierilor pentru cele peste o mie de locuri bugetate şi cu taxă, instituţia de învăţământ superior oferind o serie de facilităţi pentru a-i atrage pe viitorii studenţi.
„În perioada 11-23 iulie, la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa are loc sesiunea de vară a înscrierilor. Ca urmare a aprobării cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul superior de către Ministerul Educaţiei Naţionale, admiterea la universitatea noastră, în anul universitar 2019 – 2020, se va realiza pe 437 de locuri bugetate şi 588 de locuri cu taxă. În oferta universităţii se regăsesc trei facultăţi, de inginerie, ştiinţe sociale sau economice, care au o paletă diversificată de programe, atât la ciclul de licenţă, cât şi la ciclul de masterat. Pe partea de admitere de doctorat funcţionăm după o altă metodologie şi admiterea pentru şcoala doctorală se va face exclusiv în sesiunea de toamnă. Noi îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să îşi creeze un viitor frumos în baza competenţelor pe care le vor dobândi în aceşti ani”, a declarat prorectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, Christian Chioncel.
Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat şi aleg una dintre facultăţile Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa vor avea, ca studenţi, o serie de beneficii: burse atractive, burse speciale acordate de agenţi economici din Reşiţa şi din judeţul Caraş-Severin; masa în incinta universităţii, la preţuri subvenţionate; acces gratuit la aplicaţiile Microsoft; bibliotecă modernă şi acces la baze de date electronice; acces gratuit la facilităţi sportive. În plus, Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa asigură cadrul propice pentru practicarea sportului de înaltă performanţă, prin participarea studenţilor la diferite competiţii naţionale şi internaţionale.
De asemenea, studenţii au acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ şi prin acorduri bilaterale cu facultăţi din afara ţării, printre care, Germania, Franţa, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria. Nu în ultimul rând, studenţii beneficiază de transport CFR gratuit, dar şi de transport local subvenţionat.
Încă din prima zi, absolvenţi de liceu, dar şi de licenţă au venit să se înscrie la unul dintre cele 12 programe de licenţă şi nouă de masterat, la zi ori la cele două programe de studii la distanţă. AGERPRES