La Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc evenimentul “Primăvara începe cu noi”

univ_bacau_primavara.jpgUniversitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău împreună cu Asociaţia Liga Studenţească din Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat pe 5 aprilie, în cadrul proiectului “Primăvara începe cu noi” o conferinţă pe tema defrişărilor şi a importanţei pădurilor, eveniment realizat cu prilejul lunii pădurii.

Luna Pădurii este unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului si a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. Evenimentul şi-a propus, printre altele, conştientizarea în rândul studenţilor şi elevilor liceelor băcăuane, a rolului esenţial pe care pădurea îl are pentru om şi mediu în contextul problematicii defrişărilor, incendiilor şi a altor evenimente care împreună constituie un ansamblu de factori perturbatori ai ecosistemului Pădure şi nu numai.

Elevii, studenţii şi profesorii interesaţi au luat parte, timp de o ora şi jumătate, alături de reprezentanţi din cadrul universităţii, la o dezbatere cu caracter informativ, dar care şi-a propus şi interacţiunea dintre mediile prezente la eveniment, pe această temă.

La finalizarea acestei conferinţe, între orele 10.30 şi 15.30 un număr de 50 de studenţi, elevi, cadre didactice şi voluntari au participat la o campanie de plantare de pomi în apropierea localităţii Răcăciuni, organizată cu sprijinul Ocolului Silvic Bacău şi în parteneriat cu alte licee băcăuane.