upa-iasi-cladirea.jpgAsociația Liga Studenților Universitatea „Petre Andrei” din Iași (ALSUPA) va implementa din luna august 2012 proiectul Teatru școală – „A cunoaște înseamnă a egala” care se va derula timp de trei luni, co-finanţat din bugetul Administrației Fondul Cultural Național (AFCN).

Proiectul Teatru școala – „A cunoaște înseamnă a egala” are ca scop dezvoltarea unui program de intervenție culturală prin formare/informare transdisciplinară în teatru pentru tinerii din municipiul Iași. Proiectul reunește alături de beneficiarul ALSUPA, doi parteneri, respectiv Universitatea George Enescu din Iași și Centrul de Dezvoltare Socială (CDS), desfășurându-se în regiunea de dezvoltare Nord-Est.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltare culturală prin arta spectacolului, prin implicarea tinerilor în programe alternative de educație și petrecere a timpului liber .
Obiectivele specifice vor consta în: realizarea unei serii de 10 ateliere multifuncționale, interactive și multidisciplinare (teatru, muzica, literatură, vestimentație) pentru tinerii (în special studenți) din Iași; realizarea unei serii de 5 cursuri de manufacturare și mânuire păpuși de mână; crearea unui nucleu teatral din participanții la ateliere cu realizarea unui spectacol de teatru la final de proiect.

Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 20 de tineri/studenți din municipiul Iași (din care 5 – 7 tineri/studenți vor alcătui un nucleu teatral). Proiectul răspunde nevoilor tinerilor de formare/informare în domeniul cultural, de acces la informația culturală transdisciplinară de calitate, de dezvoltare personală în context nonformal, de dezvoltare de abilități de vorbire și de exprimare, de deprinderi de abilități care să le dezvolte simțul artistic.

Training-urile vor fi susţinute de cadre didactice de la Universitatea George Enescu din Iași, iar managementul proiectului se va asigura prin expertiza Centrului de Dezvoltare Socială. „Am sprijinit studenții în realizarea unui scop mai vechi, de a realiza un mic nucleu teatral și i-am încurajat să atragă colegi din toată regiunea de NE, pentru ca acest proiect să fie doar un început pentru dezvoltarea culturală personală. Pe toată durata studiilor la Universitatea Petre Andrei din Iași avem o colaborare strânsă cu studenții, care au propriile lor proiecte, învață ceea ce înseamnă voluntariat, sau implicarea în problemele sociale și culturale ale comunității”, a declarat managerul de proiect Anca Tompea.