La USAMV Iaşi au crescut bursele şi numărul beneficiarilor

usamv iasi.jpgStudenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veverinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) au burse mai mari din acest an universitar, deoarece conducerea instituţiei a decis majorarea burselor studenţeşti începînd din acest semestru.

Astfel, cuantumul burselor de performaţă a ajuns la 600 lei, al celor de merit la 450 lei, iar bursa socială a crescut de la 200 lei, la valoarea de 300 lei. Bursa de studii a fost împărţită în două categorii, prima având valoarea de 250 lei, iar cele din categoria a doua sunt într-un cuantum de 350 lei. Ultima majorarea a burselor a fost făcută la începutul semestrului doi din anul universitar 2010-2011, atunci bursa socială a fost de 200 lei, cea de studii 250 lei, merit 400 lei şi cea de performanţă de 500 lei.

Decizia Biroul Senat al USAMV Iaşi de a acorda burse tuturor studenţii care au cel puţin media opt a făcut ca procentul studenţilor bursieri din acest semestru să fie de 34,2 la sută din totalul tinerilor aflaţi la studii de licenţă. În comparaţie, în ultimul semestru al anului universitar trecut, procentul bursierilor a fost aproape de 30 la sută. Printre aceştia sunt şi studenţi cu taxă care au medii mari. Faptul că sunt studenţi cu taxă nu îi împiedică pe tinerii care studiază la acestă Universitate să aibă burse, condiţia fiind să obţină medii mai mari de opt, iar aceste burse se acordă din veniturile proprii ale Universităţii.