Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) va organiza, in perioada 6-12 iulie, la Gura Portitei, prima editie a „Laboratorului de educatie nonformala”.

Scopul acestui eveniment este promovarea educatiei nonformale drept componenta esentiala a educatiei pe intreg parcursul vietii, dar si in vederea cresterii calitatii proiectelor de tineret.

Proiectul urmareste, de asemenea, crearea unei platforme pentru schimbul de bune practici intre persoanele care lucreaza in domeniul tineretului. In cele 5 zile ale laboratorului, persoane care au experienta in domeniul educatiei nonformale vor sustine ateliere pe metode precum teatru forum, animatie stradala, photo voice, animatie socio-educativa, teatru labirint, open space, living library, public speaking, mentorat, educatie prin aventura, invatare prin experienta, teatru educational. Potrivit comunicatului, evenimentul se adreseaza persoanelor implicate activ in organizatii si proiecte de tineret, care au capacitate de diseminare si lucru in retea si care doresc, ulterior, sa aplice aceste metode in diferite proiecte.