Laborator de instruire la TUIASI, redeschis cu dotări noi

Un laborator de instruire în program de tip control numeric a fost renovat şi dotat la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIASI), printr-o investiţie de aproximativ 100.000 de lei. Laboratorul este dotat cu 16 calculatoare, care au monitoare touchscreen, simulatoare şi tablă interactivă.

“La ora actuală, aproape toate companiile de inginerie industrială în domeniul mecanic au în dotare astfel de maşini cu comandă numerică. Prin acest laborator este simulat mediul de lucru şi astfel putem să lucrăm cu studenţii direct din calculator, fără a mai trece pe la maşina unealtă. Laboratorul nu este destinat numai studenţilor. Toate firmele pot efectua training prin astfel de laboratoare. Avem posibilitatea, după ce s-a realizat planul pentru prelucrarea piesei, să obţinem fizic piesa respectivă”, a explicat luni decanul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, Cătălin Dumitraş.

La rândul său, rectorul TUIASI, Dan Caşcaval, a declarat în timpul inaugurării că este un moment deosebit pentru universitatea tehnică şi învăţământul de inginerie din Iaşi. “Acest moment a confirmat faptul că în România au început să fie tot mai atractive poziţiile de inginer. Firmele au început să vină către Universitatea Tehnică, nu doar să le oferim ingineri, ci şi în parteneriate, pentru a le asigura absolvenţilor noştri competenţele de care au nevoie. România a început să îşi dea seama că o dezvoltare a acestei ţări depinde foarte mult de ingineri”, a afirmat rectorul TUIASI. AGERPRES