scoala_liv_rebr.jpgScoala generala „Liviu Rebreanu” si „Corpul Pacii” din Statele Unite ale Americii deruleaza un proiect de dotare a laboratorului de predare a limbii engleze din unitatea clujeana de invatamant.

Proiectul a plecat de la ideea folosirii metodelor alternative moderne in predarea limbii engleze si vizeaza cresterea randamentului scolar. In prima etapa a proiectului a fost achizitionata aparatura electronica moderna – un video proiector, un CD-player si un whiteboard -, precum si un mare numar de carti necesare studiului. Laboratorul era deja dotat cu calculatoare.

Potrivit profesoarei de limba engleza, Ioana Armanca, aceasta initiativa aduce scolii o imbunatatire a resurselor materiale ale laboratorului de limba engleza, iar in acest fel sporeste potentialul educativ si, implicit, randamentul elevilor, prin placerea de a invata cu lucruri moderne si la standarde europene. Pe de alta parte, colaborarea cu Beth Bryant, voluntar in „Corpul Pacii”, a fost antrenanta si stimulatoare.

„Cei mai multi dintre profesorii clujeni considera ca limba engleza a fost si este utilizata si astazi ca instrument de accelerare a sincronizarii si participarii la economia mondiala. Accesul la tehnologia IT s-a realizat prin accesul direct la sursele de informare, majoritatea in limba engleza”, afirma inspector Anca Radu de la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.