Cel mai nou şi modern laborator, dotat cu echipamente performante, care reproduc punctele de lucru din producţie, a fost inaugurat la Universitatea ”Transilvania”, pentru studenţii Facultăţii de Inginerie şi ştiinţa calculatoarelor, o investiţie în valoare de 100.000 de dolari.
Aceasta a fost realizată de o companie americană aflată în top 10 furnizori de servicii integrate de producţie electronică, care are o fabrică, din anul 2004, în Parcul Industrial Ghimbav şi colaborează cu Universitatea ”Transilvania” de mai bine de 10 ani pe diferite proiecte.
”În ultimii ani, firma a decis să investească prin implicarea în diverse proiecte sociale în domeniul medical, dar şi în învăţământul gimnazial, preuniversitar şi universitar. Faptul că inaugurăm azi acest laborator este doar un pas dintr-o colaborare foarte bună pe care o avem cu Universitatea ”Transilvania”, în ultimii mai bine de 10 ani. Până acum, înainte de acest proiect, parteneriatul nostru s-a materializat în campanii comune de promovare în mediul universitar, stagii de practică, angajare sau suport pentru pregătirea licenţei studenţilor din acest domeniu. Obiectivul nostru fundamental pentru care noi ne-am implicat în acest proiect este crearea, pentru studenţii Facultăţii de inginerie şi ştiinţa calculatoarelor, a unor condiţii superioare de pregătire. Am dotat laboratorul cu echipamente noi şi performante şi, prin faptul că am încercat să replicăm standurile de lucru din fabrica companiei, încercăm să ajutăm studenţii să priceapă ce înseamnă ca un inginer să activeze într-o companie de producţie din domeniul electronicii şi, de ce să nu, recunoaştem că ne dorim ca un număr cât mai mare de studenţi să se decidă să-şi construiască o carieră în profesia lor împreună cu compania noastră”, a declarat directorul general pentru România al companiei americane, Florin Onu.
Rectorul Universităţii ”Transilvania”, prof.univ.dr. Ioan Vasile Abrudan, a mulţumit companiei americane pentru colaborarea foarte bună, dar şi pentru investiţia pe care a realizat-o pentru pregătirea studenţilor.
”Ne-am văzut în urmă cu câţiva ani în fabrică şi cred că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă şi inaugurarea acestui laborator este un exemplu de ce înseamnă colaborarea dintre mediul de afaceri şi cel universitar. Atât noi, universitatea, cât şi firmele din zonă suntem interesaţi de asemenea colaborări. Noi suntem bucuroşi că studenţii noştri beneficiază de infrastructură modernă în procesul de pregătire, infrastructură care îi va ajuta foarte mult în practică şi pentru viitorul loc de muncă. Pentru firme, contactul cu universitatea, cu studenţii, este benefic fiind o bază de recrutare pentru inginerii care vor merge în mediul economic”, a explicat rectorul Universităţii „Transilvania”.
Decanul Facultăţii de inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor, conf.dr.ing. Carmen Gerigan, a subliniat că, din punct de vedere extracurricular, cadrele didactice ale facultăţii şi-au propus să desfăşoare în laborator activităţi coordonate de specialişti din industrie, dar şi de ingineri de la departamentele fabricii din Braşov ale companiei americane.
”În acest scop avem o grămadă de subansamble, o mulţime de module cu care îi vom provoca pe studenţi să imagineze proiecte, să le realizeze. Sperăm să-i atragem către această frumoasă meserie pe care au ales-o şi să le demonstrăm că au făcut o alegere bună”, a afirmat Gerigan. AGERPRES