Un laborator echipat de Google a fost inaugurat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), acesta urmând să fie inclus, alături de alte două hub-uri tehnice similare care sunt realizate în Bucureşti şi Timişoara, în proiectul „Atelier Digital pentru Programatori”.

Potrivit reprezentantului Google, Dan Oros, compania va lansa la toamnă acest proiect, „Atelier Digital pentru Programatori”, care are ca scop susţinerea studenţilor din universităţile tehnice de a deveni programatori mai buni, dar şi de a reuşi să îşi fructifice pe piaţă ideile. O idee similară a fost deja pusă în practică de companie pentru tinerii care studiază în domeniul business.

„Acest hub face parte din Google Atelierul Digital, care a fost lansat în 2016 în România, ce îşi doreşte să crească competenţele digitale ale studenţilor şi antreprenorilor. După doi ani ne-am gândit să extindem Google Atelierul Digital de la partea de online marketing către programatori. Prin acest hub ne dorim să oferim traininguri, consultant pentru studenţii care doresc să înveţe programare şi să transforme proiectele din universitate în start-up-uri. Noi încercăm să ajutăm start-up-urile (n. red. – IMM-uri nou înfiinţate) tehnologice să crească mai repede şi oferim granturi în valoare de 20.000 de dolari care pot fi folosite pentru serviciile Google cloud. Banii respectivi sunt folosiţi să a achiziţiona produsele care să te ajute să te dezvolţi mai repede”, a explicat Dan Oros.

La rândul său, rectorul UTCN, Vasile Ţopa, a apreciat că municipiul Cluj-Napoca a devenit „un magnet” pentru ceea ce înseamnă învatamânt universitar. „Eu consider că prin deschiderea acestui atelier digital se închide un cerc, în sensul că şi instituţia noastră face parte din această reţea Google şi aceste ateliere digitale îşi vor arăta rodul peste câţiva ani”, a spus Ţopa.

În cursul acestei veri Google va mai echipa doua laboratoare, unul la Universitatea Politehnica din Timişoara şi altul la Universitatea Bucureşti, prin care se va derula proiectul „Atelier Digital pentru Programatori”. AGERPRES