Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in parteneriat cu Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au lansat pe 15 noiembrie, campania nationala „Academic vs Privat”.
Campania vizeaza stimularea conectivitatii intre mediul academic si cel privat/public pe cateva linii majore de actiune: adaptarea curriculei universitare, practica de specialitate, burse private, investitii private si implicarea studentilor in proiecte de cercetare. “Ideea ANOSR, pe care MECT o sprijina logistic si moral, are la baza nevoia ca tinerii studenti sa beneficieze de practica in mediul economic, inca din timpul studiilor, lucru care dubleaza cunostintele teoretice pe care acestia le dobandesc in universitati”, a spus Radu Ababei, consilierul ministrului Educatiei pentru invatamant superior.

”Nu putem vorbi cu adevarat de calitate in educatie daca nu exista o colaborare intre universitati si mediul in care vom activa, daca mediul privat/public nu contribuie la trasarea curriculei universitare, daca practica nu este calitativa si bazata pe niste obiective clare, daca mediul privat si cel public nu investesc in educatie pentru a putea culege rezultatele mai tarziu”, a declarat Daniel Spoiala, coordonatorul proiectului.

Proiectul se va desfasura in 8 centre universitare ale tarii (Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Baia Mare, Cluj, Timisoara si Sibiu) si va include cercetari, campanii de informare si dezbateri atat la nivel local, cat si national, la care vor participa membri ai comunitatii academice, ONG-uri, reprezentanti ai mediului privat etc. La finalul sau, va fi publicat un material ce va contine concluziile dezbaterilor, exemple de buna si de proasta practica, recomandari.

Proiectul este organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii prin Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor si Tineretului, Agentia pentru Sprijinirea Studentilor si Alianta Confederatiilor Patronale din Romania. Campania este prima de acest fel din Romania si evidentiaza nevoia de conectivitate si interactiune intre cele doua medii, academic si privat. Detalii suplimentare pot fi gasite pe site-ul www.avsp.ro.