afis pas cu pas.jpgElevii şi cadrele didactice ale Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Galaţi în colaborare cu cadrele universitare şi studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi au lansat vineri proiectul „Pas cu pas în construirea carierei”.

Potrivit unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al universităţii, Luiza Şerbănescu, proiectul, care o durată de implementare de 12 luni, conţine activităţi complexe care solicită implicarea elevilor, studenţilor, cadrelor didactice, reprezentanţilor mediului de afaceri local şi ai instituţiilor locale.

Proiectul se doreşte a fi un prim pas în orientarea elevilor şi studenţilor privind dezvoltarea abilităţilor, a încrederii şi stimei de sine, a îndrumării pe piaţa forţei de muncă. De asemenea, proiectul va oferi informaţii despre Universitatea ‘Dunărea de Jos’, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative Galaţi şi Universitatea Transilvania, Facultatea de Ştiinţe Economice Braşov, precum şi specializările care există în cadrul acestora.


În cele 12 luni de implementare se vor derula mai multe activităţi cum ar fi seminarul privind identificarea expectanţelor legate de carieră şi atitudinea pe care elevul o are faţă de descoperirea sinelui şi a carierei în general, work-shop privind domeniul ocupaţional din Galaţi şi Braşov, vizite de documentare la agenţii economici şi la instituţiile publice partenere, Târgul Naţional al Firmelor de Exerciţiu ‘Tânărul Antreprenor’ – modalitate de însuşire a competenţelor profesionale, Simpozionul naţional cu tema ‘Consilierea în carieră în contextual pieţei globale a muncii’ şi Balul economiştilor prezenţi şi viitori. AGERPRES