hell_stefan.jpgLaureatului Premiului Nobel pentru Chimie în anul 2014, Stefan Walter Hell, i s-a acordat, la Arad, Placheta de Aur, cea mai înaltă distincţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG). Savantul german originar din România a revenit la UVVG Arad, universitate care i-a acordat în urmă cu patru ani titlul de Doctor Honoris Causa, în prima parte a zilei el vizitând Institutul de Ştiinţe ale Vieţii şi Centrul de Studii Germanice „Friedrich Schiller”.

Cu prilejul festivităţii de acordare a Plachetei de Aur, preşedintele universităţii, Aurel Ardelean, a spus că l-a cunoscut pe Stefan Walter Hell la un congres ştiinţific desfăşurat la Durban, în Republica Sud-Africană. Ardelean şi un coleg al său au fost abordaţi, într-o pauză, de Stefan W. Hell, acesta bucurându-se că a întâlnit doi români care provin din judeţul în care el s-a născut, Arad.

În ultima parte a vizitei la UVVG Arad, Stefan Walter Hell a susţinut în Aula „Magna Universitaria”, prelegerea autobiografică intitulată „Secretele unei cariere ştiinţifice de succes”, după care a purtat un dialog cu cei prezenţi, printre care şi studenţi. AGERPRES