azamfirei_leonard.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a comunicat, joi, Ordinul de confirmare a profesorului universitar doctor Leonard Azamfirei în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

„Am primit ordinul de confirmare ca şi rector. Adresa de la minister face referire exclusiv la numirea mea ca rector. În ce priveşte Senatul, avem o structură funcţională, care se va definitiva miercurea viitoare într-o şedinţă în care voi numi prorectorii şi vom organiza concurs pentru funcţiile de decani. Probabil tot miercuri va trebui să luăm în discuţie şi consideraţie o altă adresă primită de la minister legată de avizarea Cartei Universităţii. E avizată favorabil, cu o observaţie legată de asigurarea caracterului multicultural şi multilingv”, a declarat presei Leonard Azamfirei.

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a fost ales în data de 22 februarie rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, cu 53,68% din voturile exprimate. În urma votului din luna februarie, Leonard Azamfirei a obţinut 153 de voturi, prof. univ. dr. Klara Brânzaniuc a fost votată de 95 de persoane, iar prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă a obţinut 28 de voturi.

Leonard Azamfirei ocupa până la alegeri funcţia de decan al Facultăţii de Medicină a UMF Târgu Mureş, iar din luna martie ocupa funcţia de rector interimar al universităţii. AGERPRES