lexusrx450h_1.jpgNoul Lexus RX 450h, disponibil de acum si in Romania, introduce a doua generatie a tehnologiei Lexus Hybrid Drive, dupa lansarea in 2005 a modelului revolutionar RX 400h.

Modelul RX 450h reflecta principiul „kaizen” si gandirea inovatoare specifice filosofiei unice de design Lexus „L-Finesse”. In contextul in care exista producatori auto care se straduiesc sa produca prima generatie de masini hibrid, Lexus beneficiaza de peste 10 ani de experienta in tehnologia hibrid, fiind recunoscut drept lider al acestui sistem de propulsie in segmentul premium.

„Suntem foarte optimisti in ceea ce piveste modul in care va fi primit de catre clientii din Romania noul RX450h, un SUV cu performante exceptionale, dar consum de combustibil redus si emisii de CO2 scazute. Asteptam vanzari record pentru acest model si apreciem ca noul RX va contribui decisiv la atingerea obiectivului Lexus in Romania – obtinerea unei cote de 2% din piata auto premium”, declara Mihai Bordeanu, Lexus Balkans Division Director.

Fata de generatia precedenta, RX450h a fost imbunatatit semnificativ, aducand un plus de 10% puterii motorului, o reducere de 23% a consumului de combustibil, o crestere cu 30% a eficientei consumului de combustibil pe vreme rece si o reducere semnificativa a emisiilor de CO2.

Detalii tehnice suplimentare si preturile intregii game RX sunt disponibile aici

Prin noul model RX 450h, Lexus lanseaza un paradox tehnologic – un SUV cu emisii comparabile cu un model compact, performante de top si un consum de combustibil foarte scazut. Cu o putere maxima de 299 CP, sistemul imbunatatit Lexus Hybrid Drive ofera modelului RX 450h o viteza maxima de 200 km/h. Datorita transmisiei variabile continue, va accelera lin de la 0 la 100 km/h in doar 7,8 secunde. RX 450h beneficiaza de cel mai redus consum de combustibil pentru un vehicul SUV premium pe benzina, consumul combinat ridicandu-se la valoarea de 6,3 l/100 km, precum si de un nivel de emisii de CO2 remarcabil de scazut de numai 148 g/km. Trei noi moduri de rulare, ECO, EV si SNOW, sporesc, de asemenea, eficienta consumului de combustibil al sistemului hibrid si performantele acestuia.

Proiectat special pentru cerintele pietei europene, RX 450h stabileste noi standarde in ceea ce priveste manevrabilitatea si placerea de a conduce la un vehicul SUV. Acesta ofera confortul si siguranta la viteze ridicate specifice unui sedan premium, manevrabilitate si agilitate de exceptie pe drumurile serpuite si, datorita capacitatii de a rula cu tractiune integrala a sistemului Lexus Hybrid Drive, stabilitate si performante off-road deosebite. Suspensiile au fost reproiectate, si a fost introduse optional un sistem de Stabilizare Activa actionat electric, care sporeste dinamica si stabilitatea noului model sau suspensii pneumatice cu 4 trepte de inaltime.

RX 450h beneficiaza de un habitaclu complet nou si ergonomic. Bordul noului SUV este divizat in doua zone distincte: partea superioara, Zona de Afisaj, si partea inferioara, Zona de Comanda, care permite accesul la comenzile sistemului, cum ar fi cele amplasate pe volanul multifunctional sau comanda „Remote Touch” – o interfata actionabila pe principiul mouse-ului de calculator si menita sa imbunatateasca siguranta la volan. Cu ajutorul afisajului Head-up Display disponibil optional, soferul beneficiaza de informatii in timp real referitoare la starea vehiculului, proiectate in culoarea alba la baza parbrizului. Aceste informatii incluzand viteza acestuia, indicatii ale sistemului de navigatie,si ale sistemului audio.

Actualul model porneste de la standardele legendare stabilite de Lexus in ceea ce priveste sonorizarea, dispunand de o gama de trei noi sisteme audio. Varf de gama, Sistemul Mark Levinson Premium Surround cu 15 boxe permite proprietarilor unui RX 450h sa beneficieze de un sunet surround in format 7.1 pentru CD-urile sau DVD-urile selectate. Utilizand hard-ul HDD al sistemului de navigatie, sistemul audio Mark Levinson dispune de functia „Sound Library”, folosind tehnologia Compact Disc Data Base pentru a transfera si stoca muzica pana la o capacitate de 10 Gb.

Noul RX 450h stabileste noi standarde la nivel mondial si in privinta caracteristicilor de siguranta, combinand o caroserie de inalta rigiditate cu inovativele sisteme de siguranta si de asistenta pentru sofer. Modelul RX 450h este echipat cu un numar de 10 airbaguri – nivel record in segment, printre care doua airbaguri SRS plasate la nivelul genunchilor soferului si ai pasagerului dreapta, airbaguri laterale pentru toti ocupantii vehiculului, si airbaguri cortina ce acopera intreaga suprafata vitrata a habitaclului. Locul pasagerului dreapta este echipat cu un airbag cu declansare in doua trepte, cu camera dubla, cu o forma similara unei manusi de hochei, pentru o mai buna contentie a acestuia. Aceasta inovatie a obtinut un premiu de „tehnologie revolutionara” in SUA.

RX 450h este construit in fabrica Toyota Motor Kyushu unde, in 2008, s-a inceput inceput operarea primei uzine din lume dedicate constructiei automobilelor hibride. Fabrica beneficiaza de o linie de productie de inalta precizie, guvernata de principiul „Curat si silentios” si de un sistem al controlului calitatii riguros ce presupune monitorizarea continua a preciziei asamblarii.

Despre Lexus

Lansata in 1989, marca Lexus a devenit renumita la nivel mondial datorita aspiratiei permanente catre perfectiune, calitatii remarcabile, standardului tehnologic foarte inalt al produselor sale si conceptului sau unic de servicii complete catre client.

Ca o subliniere a valorilor traditionale ale marcii Lexus, cum ar fi inalta calitate a manufacturii, luxul interior si tehnologia de ultima generatie, filosofia de design L-finesse reprezinta un factor semnificativ in pozitionarea Lexus ca o marca cu trasaturi unice, dezirabila la nivel global.

In prezent, Lexus ramane primul – si unicul – producator de autoturisme din clasa premium ce ofera o gama completa de modele hibride in acceptiunea completa a termenului (full hybrid). Aceasta gama cuprinde RX 400h, GS 450h si LS 600h. In Europa, mixurile de vanzari ale vehiculelor echipate cu Sistemul Hibrid Lexus Drive contabilizeaza aproximativ 60% din gama LS, aproximativ 50% din gama GS si aproape 70% din gama RX. In Romania, aceste procente se situeaza la 85% din gama LS, aproximativ 73% din gama GS si aproape 85% din gama RX la nivelul anului 2008.