Liceanul Vlad Mihai Rochian a obţinut Medalia de argint la cea de-a XXIII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică Central Europeană care a avut loc, recent, la Piatra Neamţ, şi la care au participat peste 50 de elevi din 12 ţări. Vlad Mihai Rochian este în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara şi s-a clasat pe locul opt, fiind devansat pe podiumul de aur de competitori din Bulgaria, Polonia, Croaţia şi din România.

Liceanul de la „Moisil” este deja un veteran al olimpicilor timişoreni de la Informatică, alături de alţi colegi concitadini precum Codrin Paul Oneci (clasa a XII-a), care a obţinut medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) care s-a desfăşurat în 2015 la Klagenfurt (Austria) sau Andrei Heidelbacher, de asemenea, multi-medaliat cu aur în competiţii naţionale şi internaţionale de informatică.

„Opţiunea de a rămâne la studii universitare în ţară le aparţine. Ne dorim foarte mult acest lucru, să vină la Universitatea de Vest Timişoara (UVT). De altfel, să ştiţi că opţiunea majorităţii celor mai buni dintre olimpicii timişoreni este de a rămâne la studii universitare în Timişoara, iar prima lor opţiune este UVT. S-a constatat în ultima perioadă prezenţa UVT în zona a ceea ce înseamnă elită şi performanţă în excelenţă internaţională, iar acest lucru este apreciat şi de către tineri, care au şi o perspectivă a angajabilităţii atât pe piaţa forţei de muncă din România, cât şi pe cea din vestul ţării”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Departamentului pentru relaţii cu mediul preuniversitar al UVT, prof. dr. Marin Popescu. AGERPRES