bacalaureat5.jpgTrei licee din Sălaj au avut promovabilitate zero la proba de limba şi literatura română şi un liceu la cea de matematică, la simularea la bacalaureat, cele mai slabe rezultate înregistrându-se la matematică, unde promovabilitatea generală a fost puţin peste 28% şi cele mai bune la la istorie, cu 82% promovabilitate.

„Rezultatele obţinute nu ne mulţumesc, trebuie să insistăm în această perioadă pe pregătire, să intensificăm orele de pregătire, să comunicăm mai mult cu directorii şcolilor, cu părinţii şi cu elevii. Deşi mai avem puţin timp, mai putem ridica puţin procentul”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Maria Pop, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Potrivit datelor prezentate, doar 28,15% dintre cei care s-au prezentat la simularea la matematică au reuşit să obţină o notă peste cinci, patru elevi fiind notaţi 10. Trei din cele trei note de zece au fost obţinute de elevi ai Colegiului Naţional Silvania, iar cea de a patra a fost obţinută de un elev al Liceului ”Octavian Goga” din localitatea Jibou.

La simularea probei scrise la istorie, 82,55% dintre elevii prezenţi au luat note de trecere, iar la limba şi literatura română au luat notă de promovare 54% dintre ei. Zece elevi au reuşit să obţină nota maximă la această materie, cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv şase, fiind elevi ai Liceului Teoretic ”Ion Agârbiceanu” din Jibou.

Singurul liceu unde promovabilitatea a fost zero la simularea probei de limba şi literatura română a fost Liceul Tehnologic Nuşfalău. În schimb, la simularea probei de matematică, trei unităţi de învăţământ liceal au avut promovabilitate zero, respectiv cele din Sărmăşag, Sâg şi Nuşfalău.
La evaluarea naţională la matematică rezervată elevilor de clasa a VIII-a, au obţinut note de promovare 27,63% dintre ei, iar la proba de limbă maternă, procentul de promovabilitate a fost de 85,10%.
Conform sursei citate, la simularea evaluării naţionale la proba de matematică, opt unităţi nu au niciun elev promovat. Este vorba despre şcolile gimnaziale din localităţile Măerişte, Năpradea, Făgetu, Gâlgău Almaşului, Bănişor, Dragu, Giurtelecu Şimleului şi din Sărmăşag. AGERPRES