Secretarul de stat pentru invatamant in limbile minoritatilor si relatia cu Parlamentul, Gabriella Pasztor, si Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, au participat la dezvelirea unei placi onorifice destinate liceelor care au sustinut in acest an bacalaureatul francofon.

Evenimentul a avut loc pe 3 octombrie, la Scoala Centrala din Bucuresti. Prin prezenta placii onorifice se atesta includerea liceului in ansamblul celor 24 de licee care organizeaza bacalaureatul mentiune bilingv francofona in Romania.

Ceremonia a marcat organizarea unor festivitati similare in celelalte licee din tara. Distinctia este acordata la initiativa Ambasadei Frantei.

Bacalaureatul bilingv in franceza a fost introdus in septembrie 2006, in urma unui acord interguvernamental bilateral. In prima sesiune a acestui bacalaureat – iulie 2008 – 391 de elevi au obtinut diploma, procentul de reusita fiind de 98%.

In cadrul proiectului, peste 200 de profesori au fost formati in Franta si in Romania. Astfel, ei elaboreaza instrumentele specifice pentru predarea limbii franceze si a celor 8 discipline predate in franceza (istorie, geografie, economie, informatica, matematica, fizica, chimie, biologie). In 2009, actuala retea de 24 de licee se va extinde la 30.