Liceul de arte plastice şi cel de muzică din municipiul Bistriţa vor fuziona începând de anul viitor, ca urmare a modificărilor aduse de Legea Educaţiei Naţionale privind finanţarea învăţământului preuniversitar şi condiţiile impuse de criteriul numeric pentru ca o unitate şcolară să aibă statut de personalitate juridică.

Potrivit unui comunicat remis joi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, începând cu anul şcolar 2011 -2012 se înfiinţează Colegiul de Arte „Corneliu Baba”, rezultat în urma comasării Liceului de muzică „Tudor Jarda” cu Liceul de arte plastice „Corneliu Baba”, motivaţia fiind aceea că liceul de muzică nu îndeplineşte condiţiile de a funcţiona ca unitate şcolară cu personalitate juridică, deoarece numărul de elevi este mai mic de 300.

De asemenea, Grupul Şcolar Economic, Administrativ şi de Servicii din oraşul Năsăud îşi schimbă denumirea începând cu anul şcolar următor în Colegiul Economic Năsăud, iar Grupul Şcolar ‘Grigore Moisil’ din Bistriţa va deveni colegiu tehnic. În ciuda acestor modificări, cadrele didactice titulare în şcolile care se comasează nu îşi vor pierde titularizarea şi nu vor exista restrângeri de activitate în unităţile şcolare vizate. AGERPRES